Våra byggelement sparar tid och pengar i ditt byggprojekt

Våra byggelement sparar
tid och pengar i ditt byggprojekt

Lättelement är ett starkt och växande företag, sprunget ur den norrländska myllan i hjärtat av Höga Kusten. Vi tillverkar, levererar och monterar årligen mer än 100 000 kvadratmeter prefabricerade byggelement för tak, väggar och bjälklag. Sedan starten 1979 har företaget varit privat och lokalt ägt och vi har alltid haft all tillverkning och all vår personal i Örnsköldsvik, vilket gör oss genuint intresserade av den plats vi verkar på.

Vi har idag omkring 135 anställda och en omsättning på 200 miljoner kronor. Företaget ägs till lika delar av Ulf Strinnholm, vd och marknad, Lars Nylund, chef inköp och produktion, Jan Erik Backman, teknisk chef, och Liselotte Strinnholm, ekonomichef. Med över 40 års erfarenhet av utveckling, produktion och försäljning av våra självbärande byggelement för tak, väggar och bjälklag ger vi dig som kund möjligheten att skapa fritt.

Våra kunder finns på den nordiska marknaden och vi levererar till såväl mindre tillbyggnader som till stora unika projekt som arenor, hotell och sjukhus. Inget projekt har varit för svårt och med tiden har vi fått många fina referenser att visa upp. Några exempel är: Victoria Tower i Kista, Malmö Arena, Astra Zeneca i Mölndal, Max hamburgerrestauranger över hela Sverige, lägenhetsprojektet Gimleveien i Kristiansand samt resecentrum i Örnsköldsvik.

Dokument

ETA Våra element är CE-godkända enligt European Technical Assessment
Företagsbroschyr Norsk
Företagsbroschyr Svensk
Prestandadeklaration Enligt Byggproduktförordn. EU

Våra styrkor

Genom att vara alltigenom lokala har vi nära till snabba beslut, samtidigt som vi är flexibla. Med oss har du nära till den enkla lösningen och det är en självklarhet att alltid göra dig nöjd.

Vi anpassar oss efter dina behov genom att varje takelement eller väggelement skräddarsys av våra konstruktörer efter kundens byggnadsritningar och önskemål. Anpassningar och tillval är några av våra styrkor. Att till exempel få färdigt tätskikt, monterade luckor, fotplåtar, hängrännekrokar och färdigmålade takutstick i valfri kulör är mycket uppskattade tillval. Vi kan också leverera olika typer av taksprång. Enkla och öppna med synliga tassar eller komplicerade med långa utstick och olika skivbeklädnader.

ULF STRINNHOLM

VD och marknad

”Vårt fokus är att vara till nytta, och öka värdet för kunden, bland annat genom att vara innovativa och komma med anpassade lösningar. Vi är ett starkt och framgångsrikt företag. Eftersom samtliga ägare finns här i Örnsköldsvik och arbetar i företaget, är det verksamheten som får styra våra beslut. Vi har inga andra hänsyn att ta än att se till verksamhetens bästa. Lättelement är ett företag som växer men vi vill samtidigt behålla den familjära stämningen, det ska finnas en öppenhet och värme i att jobba här.”

LARS NYLUND

Chef inköp och produktion

”Det är en styrka att vi är lokalt ägda. Vi är stolta över det vi gör och det återspeglas i produkterna också. Vi håller en hög kvalitet genom hela produktionen. Trygghet, långsiktighet och kvalitet är utmärkande för oss. Det bästa betyget är våra återkommande kunder, de stora byggbolagen som Skanska, NCC och Peab, som handlat av oss i alla år. ”Det enkla och snabba montaget gör att byggnationen snabbt kommer under tak. Våra element tillhör de mest lättmonterade på marknaden och du kan lägga upp till 1000 m² per dag. Många väljer att sköta montaget själva medan andra kunder föredrar ett helhetsåtagande. Du väljer det montagealternativ som passar dig bäst.”

LISELOTTE STRINNHOLM

Ekonomichef

”Av våra styrkor vill jag framförallt lyfta fram engagemanget. Det är jätteviktigt att personalen trivs och att de känner sig engagerade. Vårt vinstdelningssystem är ett sätt för våra medarbetare att se att deras engagemang, idéer och beslut påverkar företaget och att de får tillbaka en del av det. Vi vet att en hög nivå på hela kedjan – från offert till montage – är ett krav för att du ska lyckas. Då allting görs i vår fabrik kan vi hålla ett effektivt flöde genom hela produktionskedjan. Genom att hålla en hög leveranssäkerhet direkt från fabrik till byggarbetsplats kan vi både korta din byggtid och garantera säkra och torra leveranser.”

JAN ERIK BACKMAN

Teknisk chef

”Vi är väldigt miljövänliga. Våra produkter består till stor del av förnyelsebara material och det är en lätt konstruktion i förhållande till sin styrka. Då vi sammanfogar plywood och plåt till en samverkande konstruktion skapar vi extremt starka byggelement som klarar långa spännvidder, vilket sparar både tid och pengar i ditt byggprojekt. En del av vår framtidsvision är en ännu högre förädling, att vi ska erbjuda ännu mer färdigt till kunderna, och ett ännu snabbare montage. Av oss får du alltid bra projekteringsunderlag och vi är generösa med tips och tricks som underlättar din vardag. Anlitar du Lättelement får du helt enkelt ut mer.”

Vi levererar byggelement av god kvalitet

Vi levererar byggelement
av god kvalitet

Vår kunskapskedja från försäljning till färdigmonterat byggelement säkerställer leverans med kvalitet som motsvarar eller överträffar kundens förväntningar. Det är alla medarbetares gemensamma uppgift att förverkliga denna policy.

Raderna här ovan sammanfattar Lättelements kvalitetspolicy. Vi är stolta över det vi gör, vilket avspeglas i kvaliteten på våra produkter.

Lättelements byggelement i trä tillverkas under kontrollerade förhållanden inomhus med CE-märkta material som noggrant kontrolleras avseende fukt och kvalitet för att uppfylla våra högt ställda krav. Alla beräkningar, ritningar, kontroller och inbyggda material dokumenteras och arkiveras för full spårbarhet minst 20 år bakåt i tiden. Vi använder standardiserade och dokumenterade byggmetoder och utbildar regelbundet vår personal för att upprätthålla en god produktkvalitet. Lättelement bedriver ett systematiskt förbättringsarbete med förbättringsgrupper för varje avdelning.

Lättelement har en övergripande kvalitetsmanual samt processbeskrivningar för respektive avdelning; inköp, försäljning, projektering, produktion och montage. I och med att våra element är CE-godkända enligt vårt ETA har alla viktiga funktioner för elementen noggrant utprovats och granskats av RISE, varvid projektering och produktion står under löpande kontroll av RISE, Research Institutes of Sweden.

JAN ERIK BACKMAN

Teknisk chef