Sök
Sök

Våra byggelement sparar tid och pengar i ditt byggprojekt

Våra byggelement sparar
tid och pengar i ditt byggprojekt

Lättelement är ett starkt och växande företag, sprunget ur den norrländska myllan i hjärtat av Höga Kusten. Vi tillverkar, levererar och monterar årligen mer än 100 000 kvadratmeter prefabricerade byggelement för tak, väggar och bjälklag. Sedan starten 1979 har företaget varit privat och lokalt ägt och vi har alltid haft all tillverkning och all vår personal i Örnsköldsvik, vilket gör oss genuint intresserade av den plats vi verkar på.

Vi har idag omkring 135 anställda och en omsättning på 200 miljoner kronor. Med över 40 års erfarenhet av utveckling, produktion och försäljning av våra självbärande byggelement för tak, väggar och bjälklag ger vi dig som kund möjligheten att skapa fritt.

Våra kunder finns på den nordiska marknaden och vi levererar till såväl mindre tillbyggnader som till stora unika projekt som arenor, skolor, industrihallar, hotell och sjukhus. Inget projekt har varit för svårt och med tiden har vi fått många fina referenser att visa upp. Några exempel är: Komatsu Forest, Brf Glitne, Himmerfjärdsverket, Victoria Tower i Kista, Malmö Arena, Astra Zeneca i Mölndal, Max hamburgerrestauranger över hela Sverige, lägenhetsprojektet Gimleveien i Kristiansand samt resecentrum i Örnsköldsvik.

Dokument

Företagsbroschyr Svensk
Företagsbroschyr Norsk
WP Table Builder

Våra styrkor

Genom att vara alltigenom lokala har vi nära till snabba beslut, samtidigt som vi är flexibla. Med oss har du nära till den enkla lösningen och det är en självklarhet att alltid göra dig nöjd.

Vi anpassar oss efter dina behov genom att varje takelement eller väggelement skräddarsys av våra konstruktörer efter kundens byggnadsritningar och önskemål. Anpassningar och tillval är några av våra styrkor. Att till exempel få färdigt tätskikt, monterade luckor, fotplåtar, hängrännekrokar och färdigmålade takutstick i valfri kulör är mycket uppskattade tillval. Vi kan också leverera olika typer av taksprång. Enkla och öppna med synliga tassar eller komplicerade med långa utstick och olika skivbeklädnader.

Vi levererar byggelement av god kvalitet

Vi levererar byggelement
av god kvalitet

Vår kunskapskedja från försäljning till färdigmonterat byggelement säkerställer leverans med kvalitet som motsvarar eller överträffar kundens förväntningar. 

Raderna här ovan sammanfattar Lättelements kvalitetspolicy. Vi är stolta över det vi gör, vilket avspeglas i kvaliteten på våra produkter.

Lättelements byggelement i trä tillverkas under kontrollerade förhållanden inomhus med CE-märkta material som noggrant kontrolleras avseende fukt och kvalitet för att uppfylla våra högt ställda krav. Alla beräkningar, ritningar, kontroller och inbyggda material dokumenteras och arkiveras för full spårbarhet minst 20 år bakåt i tiden. Vi använder standardiserade och dokumenterade byggmetoder och utbildar regelbundet vår personal för att upprätthålla en god produktkvalitet. Lättelement bedriver ett systematiskt förbättringsarbete med förbättringsgrupper för varje avdelning.

Lättelement har en övergripande kvalitetsmanual samt processbeskrivningar för respektive avdelning; inköp, försäljning, projektering, produktion och montage. I och med att våra element är CE-godkända enligt vårt ETA har alla viktiga funktioner för elementen noggrant utprovats och granskats av RISE, varvid projektering och produktion står under löpande kontroll av RISE, Research Institutes of Sweden.