Sök
Sök
160610_back-entrance-view

Vrå skola, en passivhusskola där Lättelement har levererat 3500 kvm takelement. Imponerande flexibilitet och engagemang.

Niklas Karlsson arbetar som produktionschef hos byggentreprenören Arcona i Uppsala. Niklas har samarbetat med oss på Lättelement för såväl nybyggnationer som ombyggnad av kontor och skolor – varav några är passivhus. Så här säger han om vårt samarbete:

”Jag har anlitat Lättelement för fyra projekt. Mina fyra senaste faktiskt. Från det att jag upptäckte dem har jag gillat deras koncept med tighta tider och bra kvalitet. Dessutom är de ett gäng trevliga norrlänningar! Jag har varit upp till dem och tittat på produktionen och det är faktiskt ganska revolutionerande att de bygger allt färdigt inomhus.

Med Lättelement vet vi att vi får en testad produkt som uppfyller alla miljö- och passivhuskrav. Vi slipper stå på plats och ”uppfinna hjulet” och dessutom får vi ett tätt hus på tre veckor i stället för 12–14. De har också en jättebra á-prislista som gör att jag kan räkna på jobben i ett tidigt skede. Hittills har det heller inte blivit några otrevliga överraskningar då slutfakturan kommit, utan deras anbud håller hela vägen.

På Arcona värderar vi lagbygget med både kunder och leverantörer. Det är viktigt för oss att fånga upp allas erfarenheter och att alla är delaktiga. Redan tidigt i projekteringen har vi haft en dialog kring lösningar med Lättelement. För nybyggnationen av Vrå skola, som är ett passivhus, var vi exempelvis tidigt inne på en lösning. Lättelement tänkte lite annorlunda och vi kom fram till en annan metod. Just det engagemang de visar att undersöka projektets förutsättningar och göra lite extra anpassningar imponerar på mig. Det gäller både inför projektet och under hela resans gång.”

Fakta