Sök
Sök
332 Visby_Bild 1.jpg

Våra svarta tak är gröna!

När du vill bygga hållbart är våra takelement det självklara valet. De passar utmärkt till byggnader med mycket höga krav på energihushållning och inomhusklimat. Lidl i Visby valde Lättelement AB när de skulle bygga sin butik som är en av Sveriges första NollCO2 byggnad

Bild: Lidl

 

 

Världens mest miljövänliga tak!

För varje kvadrat byggelement som vi levererar sparar vi på miljön. Jämfört med många andra lösningar har vi upp till 60 procent lägre miljöbelastning. Vi hämtar vårt återvunna material från närområdet och i sin helhet släpper vår produktion ut fantastiskt lite växthusgaser.

Vi bygger med lokalt producerade träprodukter och genom vår FSC®- certifiering säkrar vi att det trä vi använder idag inte ska äventyra framtida generationers möjlighet till ett ekonomiskt livskraftigt skogsbruk. Våra element är listade i Svanens husproduktportal och kan användas i Svanenmärkt byggande.

Elementen är välisolerade och helt utan köldbryggor. Dessa sammanfogas till en lufttät konstruktion och passar utmärkt till byggnader med mycket höga krav på låga U- värden och hög lufttäthet.

 

– Vi är stolta över att ha levererat tak till Lidl i Visby som är en av Sveriges första NollCO2 byggnad.

– Våra element är också en självklarhet i flertalet certifierade passivhusobjekt.

– Lättelement AB är FSC® certifierade

 

 

 

– Fråga oss om FSC®- certifierade produkter