Sök
Sök
ÖSAB Industrihall i Örnsköldsvik. Takelement med integrerad klass A ljudabsorbent

Världens bästa industritak

Våra tak är lätta, starka och går mycket snabbt att montera. 
Tak från Lättelement klarar spännvidder upp till 20 meter.

Installationer i taket

Vår produkt är försedd med hård plywoodskiva på ovansidan och är därför optimal för montering av solpaneler, taksäkerhet etc. Andra exempel på installationer som kan fästas i takets undersida är ventilation, värme, sprinkler, el etc.

Integrerad ljudabsorbent
För att skapa en bättre arbetsmiljö i din industri kan vi leverera elementen med integrerad klass A ljudabsorbent till en låg kostnad.

”Lättelements takelement är det bästa alternativet om du vill kombinera god ljudabsorption med effektivt montage. Med en ljudabsorption som är mycket hög i hela frekvensområdet från 125 Hz upp till 4000 Hz så säkerställs god dämpning av ljud i samtliga frekvenser och minimerar behovet av kompletterande åtgärder”

Klas Hagberg, Teknisk doktor
Acouwood

 
Våra tätskiktlösningar håller lokalen torr
Lättelement är unika på marknaden med att leverera helsvetsade tätskiktslösningar, vilket är den säkraste metoden. Vi kan även erbjuda garanti via Tätskiktsgarantier i Norden AB.

Låga U-värden
Vi har en mycket bra prestanda på samtliga av våra element, vilket medför låga uppvärmningskostnader och ett bra inomhusklimat. Vi kan nå u-värde ner till 0,074W/m2K men redan vår taktyp A304 ligger på 0,125W/m2K. Vilket är bättre än kravnivån i en industrihall.

Miljö
Lättelement är ett FSC®-certifierat företag och vi kan erbjuda 100% FSC®-märkt trä i våra produkter. Samtligavåra element-typer är listade i svanens portal och kan därför användas i svanen-märkta hus. För oss på Lättelement är det självklart att ta ansvar för klimatpåverkan och vi är nu glada att kunna meddela att vår produkt har godkända EPD för alla elementtyper.

För varje kubikmeter byggprodukter av trä som ersätter motsvarande produkter av betong eller stål i normalt byggande lagras kol motsvarande 0,9 ton koldioxid under byggnadens livslängd. Utsläpp från tillverkning och återvinning minskar också med 1-1,5 ton.

– svenskttra.se